GUNILLA LUIGA
Textilkonstnär

 

 

 

Utdrag ur recensioner:

Hennes sätt att handskas med den textila bildsynen avslöjar en lyrisk begåvning med ett register som omfattar kompositionell stränghet, dekorativ smyckelusta och humor. Det hon visar är övertänkt, sållat och fritt från slumpeffekter. Hon visar också att poetiskt utförd textil kan ligga nära måleriet.
Gefle Dagblad

På Smithsonian Institution hittar vi Gunilla Luigas textilier. Intresset för hennes arbeten är stort och hon har fått värdefulla beställningar och flera pris inklusive guldmedalj på den internationella textilmässan i Sacramento i Kalifornien tre år i rad. Roligt att se en del prov på en svensk konstnärinnas framgångar i USA.
Sydsvenska Dagbladet.

Hennes textilier är överfulla av ömhet och mild skönhet. De har mättats av ljuset och lugnet från norr. Färgtonerna är milda, mjuka pasteller. I hennes värld saknas den varma, muntra röda färgen. Likaså andra skarpa toner. Som motvikt till detta, finner man något oväntat glada små figurer, som egentligen inte har med den poesin att göra – något som kanske finns att läsa mellan raderna. Med detta urkvinnliga handarbete har hon lyckats skapa estetiskt, njutbara och besjälade stämningsfyllda konstverk, vilket är lätt att känna glädje över.
Estniska Dagbladet ( Eesti Päevaleht)

 

 


Gunilla Luiga © 2011

www.gunillaluiga.se